Rita streckgubbar

Streckgubbeboken av Ann Christoffersson.
Streckgubbeboken av Ann Christoffersson.

Alla kan inte var jättebra på att rita, och det är ju inte heller något man behöver vara för använda pennor. Och de som inte är så bra på att rita är kanske bättre på att skriva istället.

Jag själv är ingen hejare på att rita i alla fall. Dock är streckgubbar något som jag emellan åt använder mig av när jag försöker illustrera något. Jag vet inte riktigt hur det gick till men för ett tag sedan sprang jag på en bok som heter ”Streckgubbeboken – Hur man snabbt och enkelt illustrerar det man pratar om” av Ann Christoffersson. I boken visar Ann hur man får streckgubbarna att göra det man vill genom att ge en massa exempel på hur man kan rita streckgubbar i olika situationer. Hon förklarar t ex hur man ska överdriva storleken på attributen som man vill tydliggöra. Enkelt och kul tycker jag.

Streckgubbeboken av Ann Christoffersson.
Streckgubbeboken av Ann Christoffersson.

Boken finns inte i Lilons sortiment men går att köpa t ex hos Bokus eller Bokia.

För att rita streckgubbar kan man i princip använda vilken penna som helst, men vill man ha lite mjukare linjer som varierar i form rekommenderar jag pennor med penselspets. T ex penselpenna Faber-Castell Pitt Brush (som finns i flera olika färger) eller Pilots V-Sign kalligrafipennor i svart.

Köp Streckgubbeboken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *