Kort om kontorsmaterial på nätet

Just nu sitter jag och skriver ihop historien om Lilon.se, men tänkte kort här sammanfatta början. Lilon.se startade 2006. På den tiden fanns det inte många kontorsvaruleverantörer på nätet. En del fanns det, men det var inte många, och de flesta hade inte arbetet mycket med att utveckla sina webbutiker.

En av de webbutiker som sålde kontorsmaterial och som fanns på nätet var bland annat Swedoffice, Kontorsgiganten, Quill, Gullbergs, Svanströms och Tigerstad. Skillnaden på Lilon.se och Swedoffice, och övriga kontorsvaruaktörer, var att Lilon.se riktade sig till privatpersoner som behövde pennor och kontorsmaterial, och Swedoffice och övriga aktörer inriktade sig på försäljning till företag.
Än idag inriktar sig Swedoffice till företag, föreningar, församlingar, organisationer, skolor och offentlig sektor, och Lilon.se riktar sig främst till privatpersoner men även till företag, föreningar, församlingar, organisationer, skolor och offentlig sektor. Några av de andra aktörerna har dock, liksom Lilon.se, börjat sälja kontorsmaterial till privatpersoner.

Ytterligare en skillnad mellan Lilon.se och övriga aktörer
Swedoffice, Kontorsgiganten och Quill har även bytt ägare under den gångna tiden, medan Lilon.se förblivit i min, grundarens, ägo.

Man kan alltså säga att det hänt mycket inom kontorsvaruhandeln sedan Lilon.se startade. Många uppköp, ägarbyten. Framförallt har större utländska aktörer såsom Staples och Office Depot köpt Svanströms och Quill (samt några andra aktörer), Gullbergs har gått ihop med andra kantorsvaruhandlare och har nyligen bildat Ocay, och e-handelsinvesterare har gett sig in i Kontosgiganten och Swedoffice.

Det är givetvis bara en bråkdel av vad som hänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *