Geocaching & pennor: Gå på skattjakt med rätt penna

Geocachingskatt
Geocachingskatt

Är du sugen på att gå på skattjakt? Tillföra lite spänning när du är ute och rasta hunden en fin sommardag eller låta barnen dras med i en spännande skattjakt när ni är ute och tar en promenad? Då är kanske geocaching något för dig!

DET FINNS SKATTER ÖVERALLT
Det är inte alla som vet om det, men överallt i naturen döljer sig skatter som någon annan gömt för att andra ska kunna hitta dem. Jag vågar nog lova att det i  din närbyggd finns fler geocachingskatter än du kan tänka dig.

Geocaching kan kort beskrivas som en modern skattjakt där du använder en GPS, eller iPhone eller annan smartphone med inbyggd GPS för att hitta de gömda skatterna. Till iPhone finns det till och med en app som du kan ladda ner för att hitta rätt.

HITTA SKATTEN
Med hjälp av koordinater som man hittar antingen i sin iPhone-app eller på svenska Geocaching.se eller internationella Geocaching.com så tar man sig fram till platsen där skatten ligger gömd. Man letar sedan upp skatten som antingen kan vara något så enkelt som en låda med ett papper i där du skriver dit ditt namn till lådor med små saker som man kan ta med sig (tar man något ska man dock lägga dit något annat så att nästa person som hittar skatten också får något). Skatterna kanske inte är så värdefulla i sig, utan det är själva jakten som blir det viktiga i geocaching. Du kan hitta gömda skatter i olika svårighetsgrader, så ju duktigare du blir desto större utmaningar kan du anta.

När du öppnar lådorna så ska du registrera dig i loggen (på ett papper) med hjälp av en penna, så att andra kan se att du har varit där och så att den som gömt skatten kan bekräfta att du hittat den om du registrerar din upptäckt på  Geocaching.se eller Geocaching.com.

Uni Power Tank - Perfekt penna till geocaching
Uni Power Tank – Perfekt penna till geocaching

Pappret i dessa lådor kan ibland bli lite fuktigt och många geocachare använder sig av pennan Uni Power Tank då den besitter egenskaperna att kunna skriva på vått/fuktigt papper, skriva upp-och-ner och skriva i väldigt kallt väder (ner till -20° C), samt har den arkivbeständigt bläck. Det är helt enkelt en penna som aldrig strejkar från sitt jobb – att skriva!
Och varför inte gömma dessa pennor i en skattgömma så att andra geocachare kan få tag på en riktigt användbar skatt?

Uni Power Tank finns i svart, blått och rött (med både tjockare skrift och tunnare skrift), samt som en miljövänligare variant tillverkad av återvunnet spillmaterial från Uni-Balls pennproduktion. Du hittar Uni Power Tank här:
Samtlig Uni Power Tank: Uni Power Tank
Miljövänlig variant: Kulspetspenna Uni Power Tank ECO

Du kan läsa mer om geocaching här:
Geocaching (på Wikipedia) | Geocaching.se | Geocaching.com

Och här laddar du ner iPhone-appen för geocaching:
Geocaching för iPhone

Så ut och jaga skatter i det vackra sommarvädret och glöm inte pennan hemma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *